Binicilik Okulu - Türkiye'nin At ve Binicilik Platformu

Yarış Atları Nasıl Beslenmelidir?

Yarış atları veya diğer binicilik sporları için eğitilmiş atlar çok şişman olmamalıdır. Aşırı yağları ortadan kaldıran bir eğitim (çalışma) durumunda tutulmaları gerekir. Aynı zamanda, yarış atları ince olmamalıdır.

Atları yarış parkurları veya diğer sporlar için hazırlarken, hayvanların genetik olarak belirlenmiş fırsatları göstermesi için yeterli enerji, protein, mineral ve vitamin almaları çok önemlidir. Aksi takdirde, oyunculuk gibi bir işaret üzerindeki kalıtsal eğilimler sadece% 35 oranında gerçekleşmektedir.

Ek olarak, diyetteki, örneğin, çoğu durumda (mevcut) enerji alışverişindeki bir eksiklik, spor atlarının yarışı tamamlamadan daireyi terk etmelerine neden olur. Bu nedenle, spor atlarının kalitesi, başarıları büyük ölçüde doğru beslenmeye bağlıdır. Bu at kategorisini beslerken, spor çalışmalarının atın, özellikle enerji, vitamin ve tuz gibi ihtiyaçlarını arttırdığı dikkate alınmalıdır.

Atların beslenmesi, hayvanların korunmasında ve bakımında en önemli konulardan biridir. Ne de olsa, bir atın sağlığı ve uzun ömürlülüğü doğru şekilde beslenen bir diyete bağlı olacaktır. Makalemizde, beslenmenin en temel konularını ve genel olarak farklı atların ne yediğini anlamaya çalışacağız.

Yarış Atları Nasıl Beslenmelidir?

Atların beslenmesi yük, cins ve yaşam koşullarına bağlı olarak bireysel bir diyete dayanır. İş atlarının beslenmesi en besleyici olmalıdır, ağır işler yaparken hayvanlar çok güç ve enerji harcarlar. Kısrakların beslenmesi aynı besleyici ve yüksek kalorili olmalıdır. Yarış atlarını beslemek özel bir ilgiyi hak ediyor, çünkü iyi beslenmeden iyi atletik performans göstermesi imkansız. Dahası, safkan atların sindirim sistemi daha savunmasızdır, bu yüzden diyetleri özel olarak hazırlanmış karışımlar temelinde ayrı ayrı derlenir.

Su Hayat Kaynağıdır

Atın vücudu yaklaşık% 60 sudan oluşur, böylece bir hayvan bile susuzluğa göre daha kolay açlık taşır. Ancak, gereken su miktarı, atın yaşam koşulları ve aktiviteleri ile belirlenir. Örneğin, yoğun çalışma sırasında veya atlar kuru konsantre yiyecekler yerse, daha fazla suya ihtiyaç olacaktır.

Normal sabit mahfaza koşullarında gereken yaklaşık nem miktarı günde yaklaşık 40 litredir. Eğer at toplam ağırlıktaki suyun yaklaşık% 15’ini kaybederse, bu şiddetli dehidrasyon ve ölüme yol açacaktır.yarış atlarının beslenmesi

Atlar İçin Seçilen Ana Yem

Sağlıklı ve orta derecede çalışan bir at günde 16 saate kadar yemelidir. Toplam yem miktarı atın yaşına, çalışma koşullarına ve bakım koşullarına bağlıdır, ancak toplam ağırlığın% 2,5’ini geçmez. Atların hem doğada hem de evde beslendikleri bitki ot veya samandır. Bir at, bitkilerden ve yüksek kaliteli samandan gelen tüm besin maddelerinin% 99’unu alabilir. Ancak, her saman bir atın ihtiyaçlarını karşılayamaz. Değerli maddeleri korurken, kaliteli, çeşitli çatalların hasat edilmesi ve uygun şekilde kurutulması önemlidir.En besleyici saman ilkbahar ve yaz başında toplanır.

Performansı Etkileyen Yem

Yarış atlarının ihtiyacı olan besin maddeleri ağırlık, mizaç ve yapılan işe (eğitim, test, dinlenme) bağlıdır. Yulaf atlar için besin değerlerinde en uygun besindir. Nişasta içerdiğinden hızlı bir şekilde enerji verir ve “ısınma” etkisi yaratır. Bu nedenle yarış atlarının beslenmesi yulaf yemesine dayanmaktadır.

Mısır nişasta ve yağ bakımından zengin beson sayılır, bu yüzden yarış atlarının beslenmesinde çok kullanılmaktadır. Ancak, yarış atlarının rasyonunda mısır konsantrelerin% 25’inden fazla olmamalıdır.

Arpa çok fazla enerji vermez, fazla lif içermez, bu nedenle yarış atlarının beslenme rasyonunda % 50’den fazla vermeye değmez. Atlar için yem olarak kullanılan karma yem, vitaminler ve minerallerle zenginleştirilmiş, genellikle şifalı bitkiler içeren tüm gerekli maddeler, granüller ve granola ile zengin olur. Yarış atları için standart karma yem bileşimi; yulaf, buğday kepeği, buğday, arpa, yağ keki, yem unu, öğün, tebeşir, tuz ve ayçiçek yağıdır.

Yarış Atların Beslenmesinde Yapılan Hatalar

Dikkat edilmesi gereken en olumsuz faktör kalsiyumun fosforla dengesizliğidir. Yarış atlarının yeminde genelde kalsiyum, D ve E vitaminleri eksik oluyor. Bu gerekli vitaminler başka vitaminler ile değiştiriliyor. Bu ise atın performansını olumsuz etkiliyor.

İlgilinizi Çekebilir