Binicilik Okulu - Türkiye'nin At ve Binicilik Platformu

Atın Ölümü Arpadan Olsun Ne Demek?

Kültürümüzde geniş bir yere sahip olan at ile ilgili, pek çok deyim ve atasözü vardır. Atın ölümü arpadan olsun da bunlardan birisidir. Bilindiği gibi at, her işte kullanılan bir hayvan olması sebebiyle iyi beslenmelidir. En sevdiği yiyecek arpa olan atlar, bunu fazla yerlerse sıkıntı yaşarlar. Ama yine de arpayı yemekten vazgeçmezler. Daha ziyade aşırı tutkulu ve hırslı olan kişiler için söylenen bu sözle, istediği şeyi yemenin hazzı anlatılır.

[ilgilikarti2 id=”2379″]

Zararlı Olan Şeyleri Tüketme Psikolojisi

Belli sürede çekilen yokluk sebebiyle istediği şeyleri alma imkanı bulamayan kişiler, daha sonra refaha kavuştuğu zaman, orantısız bir şekilde tüketmeye başlarlar. Bu sözün anlatmak istediği temel düşünce budur. Kişinin, istediği şeye özlem duyarak yaşamaktansa, ona ulaşıp ölümü bile göze alarak ölmesi daha eftaldir.

Kendi zararlarına olan bir şeyi bile yapmaktan çekinmeyen insanların, yaşadığı boş vermişlik ve vurdumduymazlık psikolojisini anlatan bir sözdür. Kültürümüzde, at ile ilgili olan pek çok atasözünden biri olarak bilinen, atın ölümü arpadan olsun, manidar bir deyim olarak yer ermiştir.

İlgilinizi Çekebilir