Binicilik Okulu - Türkiye'nin At ve Binicilik Platformu

Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu

Saumur Süvari Okulu’nun tarihi rolü Fransız süvari subaylarına ve memurlarına eğitim sağlamaktı. Geçmişteki bu görevini karşılaşılan birçok zorluğa rağmen başarmış olan okul günümüzde, Spor Bakanlığı bünyesinde ulusal bir binicilik okulu olarak faaliyetlerini devam ettirmektedir.Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu

1972 yılında, çekirdek öğretmen kadrosu oluşturulmuştur. Bugün yaklaşık 50 at ve genellikle 22 binici ile sınırlı elit bir ekipleri var. Üyeleri sivil veya askeri statüye sahiptir. Askeri ve sivil biniciler yakasındaki nişanlar ile ayırt edilir. Ordu için bir el bombası, siviller için bir güneş . Binicilerinden bazıları Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarına ulaşmıştır.

Genellikle, Safkan İngiliz, Anglo-Arap , Hanoverian ve Selle Français atlarını kullanıyorlar. Lusitano atlarını ise 16. ve 17. yüzyıl barok sürüş tarzını sergilemek için yetiştiriyorlar. Safkanlar ve Anglo Araplar Grand Prix at terbiyesi için kullanılırlar.Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu

Cadre Noir, misyonu olağanüstü becerilerini ve bilgisini aktarmak olan prestijli bir okuldur.

Okul düzenli olarak Fransız geleneğinin tüm binicilik uzmanlığını sergileyen mükemmel gösteriler sergiler. Birlikte çalıştığı hayvanlara en büyük saygıyla ve onlarla tam bir uyum içinde hareket ederler.

Okul ziyarete açıktır. Gösterilerin yanısıra tüm araziyi gezebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. Eğitimleri yerinde seyretme imkanını sunan okul yönetimi ahırlardaki atlarla zaman geçirmenize müsaade ediyor.  Cadre Noir aileler için eğlenceli aktiviteler de sunmaktadır. 7 ila 12 yaş arası çocuklar bir gala atı gününü izlemek için birkaç eğlenceli yarışmaya katılıyor.

Tüm üst düzey sporcular gibi, Cadre Noir’deki atlara iyi bakılır ve en iyi tedaviyi alırlar. Cadre Noir atları onların refahını sağlamak ve performanslarını optimize etmek için özel bakım alırlar. Her türlü ekipmanın bulunduğu bir klinikleri vardır. Tıbbi ekip atları günlük olarak izler ve bazen bir yaralanma sonrasında gerekli olan ortopedik nalların takılması için nalbantlar ile birlikte çalışır. Nalbantlar her nalı atın morfolojisine uyarlar ve hayvanlar her 4-6 haftada bir çakılır. Birçok eğitmen, seyis ve sağlık uzmanı atlara günlük olarak bakıyor ve hatta bazıları gala turları sırasında atlara eşlik ediyor.

Gösteri günlerinde özellikle dikkat edilir. Geleneksel kıyafetler giyilerek atların kuyruk ve yeleleri özenle örülür. Altın mahmuzlar kullanılır.

‘‘Zarafet, geleneklerimizin koruyucuları için en önemli önceliktir’’

Bu okulda öğretilen binicilik gelenekleri, terbiye sanatını iyileştirmeye çalışan büyük ustalar tarafından geliştirilmiştir. Bu miras, okulun öğretisinin kalbinde yer alır.

Usta öğreticilerden birisi şöyle demiştir  “iyi bir el üç şeydir; hafif, yumuşak ve sağlam”. Bu temel öğreti farklı öğretilerle desteklenmiştir. “İleri, sakin, düz” öğretisi bunlara bir örnektir.

 

Cadre Nour Saumur’da Gösterilerden Kareler

Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu at resimleri Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu at resimleri Cadre Noir Saumur Fransız Süvari Binicilik Okulu at resimleri

KAYNAKÇA

  • Jacques Perrier ve Durand, L’Épopée du Cadre noir de Saumur, Lavauzelle, 1994, 110 s.
  • Roger Gaborieau (hasta Alain Laurioux), Le Cadre noir de Saumur, École nationale d’équitation , 1996, 39 s.
  • Patrice Franchet d’Espèrey, Le Cadre noir de Saumur, Paris, Arthaud, 1999, 159 s.

İlgilinizi Çekebilir